טיפול בפיגמנטציה בקופ"ח כללית
ראשי » טיפול בפיגמנטציה » טיפול בפיגמנטציה בקופ"ח כללית
אין דבר גרוע יותר מאותם כתמים כהים (המכונים היפרפיגמנטציה) שצצים על העור. אולי אתם מקפידים לכסות כל כתם עם קונסילר, ורצים לקנות כל קרם או סרום שיבהיר את הכתם, אבל לפני שתעשו זאת, חשוב להבין מהי היפרפיגמנטציה וכיצד היא מתרחשת.
ואם אתם חברי קופת חולים כללית ורוצים להיפטר מכתמי פיגמנטציה, כללית אסתטיקה מציעה לכם רשת מרפאות בפריסה ארצית עם צוות של מומחים הכולל רופאים ומנתחים פלסטיים.
איך נוצרים כתמי הפיגמנטציה הכהים?
המלנין, הפיגמנט שקובע את צבע העור, העיניים והשיער שלנו. מיוצר על ידי תאים מלנוציטים (melanocytes) הנמצאים בעור. כאשר העור נחשף לשמש, נזעקים התאים המלנוציטים ומאיצים את ייצור המלנין כדי שיגן על העור ויספוג את קרני ה-UV המזיקות. בזמן שבו אנחנו אולי נהנים מהחוויה של עור שזוף, אבל חשיפה של שנים רבות לשמש נותנת את אותותיה בסופו של דבר בשינויים בגוון העור, ובסוג של פיגמנטציה שנקראת היפרפיגמנטציה.
עם הזמן, מצבורי המלנין הללו מתחילים לעלות אל שכבת העור העליונה ונראים ככתמים חומים שמעניקים לעור מראה דהוי ומזדקן.
שלושה מצבים גורמים להיפרפיגמנטציה
כתמי שמש או כתמי גיל – הם היפרפיגמנטציה שנוצרת בעקבות חשיפה ממושכת לשמש.
מצב פוסט דלקתי – PIH (Post-Inflammatory Hyperpigmentation) והצטלקות לאחר אקנה, פציעה או כוויות, מותירים על העור כתמי פיגמנטציה כהים מסוג היפרפיגמנטציה.
מלזמה (melasma) – מושפעת כנראה מחוסר איזון הורמונלי, בעיקר עקב מחסור באסטרוגן. בעת חשיפה לשמש המלזמה גורמת לרגישות יתר של העור שמתבטאת בפיגמנטציה הורמונלית, שמאפיינת נשים שעוברות טיפולים הורמונליים או נוטלות גלולות למניעת מניעה, כמו גם לפיגמנטציה בהריון. היפרפיגמנטציה כתוצאה ממלזמה מופיעה בדרך כלל ככתמי פיגמנטציה בפנים:
- פיגמנטציה בשפם ובשפתיים
- פיגמנטציה מתחת לעיניים
- פיגמנטציה במצח
היפרפיגמנטציה יכולה להופיע באזורים שונים בגוף, כמו:
התייעצו עם מומחים עוד היום!
כתמי פיגמנטציה – איך ניתן להיפטר מהם?
פיגמנטציה בפנים ובאזורים אחרים בגוף אפשר להסיר או להבהיר, תלוי בשיטת הטיפול שבה משתמשים. השיטות הנפוצות ביותר הם: קרמים מקומיים שמבהירים את הכתמים הכהים, וטיפולים בלייזר או בפילינג, שמסירים את תאי העור הישנים וחושפים שכבת עור חדשה, חלקה ורעננה.
טיפולים להבהרת העור – טיפולים אלה מבוססים על יישום מקומי של סרום או קרם להבהרת העור, במרשם או ללא מרשם.
המוצרים הללו מכילים בדרך כלל הידרוקינון (hydroquinone), חומצה קוג׳ית (kojic acid) או חומצה סליצילית (salicylic acid). חלק מהחומרים הללו חוסמים את האנזים המרכזי שאחראי על ייצור הפיגמנטים, ואחרים מבהירים את העור.
רופא עור מוסמך יוכל להמליץ על הקרם המתאים ביותר לעור שלכם.
טיפול בפיגמנטציה באמצעות פילינג – משתמש בחומרים פעילים שונים, חלקם משמשים כפילינג טבעי וחלקם כפילינג כימי.
הפילינג הטבעי מבוסס יותר על אנזימים של פירות, כמו: אננס, רימון, תאנים, פפאיה או דלעת ומשמש לפילינג שטחי שמתמקד בהסרת תאי עור ישנים משכבת העור העליונה.
הפילינג הכימי מבוסס על חומצות המציעות גם פילינג בינוני ועמוק שיכול להגיע עד לעומק שכבות העור ולעקור מהשורש את הפיגמנטציה.
פילינג כימי, כאשר הוא נערך בחדר ניתוח על ידי רופא מומחה ובהרדמה מקומית, נקרא גם פילינג רפואי, והוא מציע פתרון לטווח ארוך שיכול להחזיק מעמד גם עשר או חמש עשרה שנים.
הסרת פיגמנטציה בלייזר – שימוש בטכנולוגיית לייזר חדשנית מאפשרת להפחית כתמים כהים באופן משמעותי. הסרת פיגמנטציה בלייזר יכולה לטפל הן בשכבות העור החיצוניות והן בעומק שכבות העור בהם מושרש הפיגמנט. קרן הלייזר מתמקדת במדויק בכתם הפיגמנטציה ומפרקת אותו מבלי לפגוע בעור שמסביב. בעקבות הטיפול, תיחשף שכבת עור חדשה, בהירה ובעלת גוון אחיד יותר.
לא חשוב באיזו שיטת טיפול תיעזרו, קחו בחשבון שההתמודדות עם צלקות אקנה וכתמים חומים יכולה להיות מאוד מתסכלת ומאתגרת. אבל אם תתייעצו עם הדרמטולוג בקופת חולים כללית, שיבחר עבור מצבכם וסוג העור שלכם את שיטת הטיפול המתאימה ביותר, סביר להניח שתוכלו להשיג את האיזון הנכסף וליהנות מגוון עור אחיד יותר.
בשורה התחתונה, הטיפול בהיפרפיגמנטציה נוטה להיות תהליך קשה וממושך שיכול לקחת בין חצי שנה לשנה, עד שמצליחים להשיג את התוצאות הרצויות להעלמת הפיגמנטציה. כל אחת מאפשרויות הטיפול שמציע היום עולם האסתטיקה והדרמטולוגיה יכולה לשפר מצבים של היפרפיגמנטציה שנוצרו בעקבות כתמי שמש, פוסט דלקתיות או מלזמה. ובכול מקרה, שימוש יומי בקרם הגנה עם מקדם הגנה של SPF 15 ומעלה, הוא חיוני בכול משטר טיפולי בעור.